Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onderzoek voorouders
Onderzoek voorouders
#11
Hoi Rien,

Verder heb ik al eens gemerkt, dat wanneer er een gemengd huwelijk plaatsvindt, zonen katholiek worden gedoopt en dochters gereformeerd (of andersom). Dan kom je het volgende tegen:

VOS, Lambertus (Lammert) Jans, RK gedoopt 1 december 1729 te Made en Drimmelen.
Hij is een zoon van:
VOS, Jan. Geboren ca. 1704/1705 wns te Geertruidenberg, overleden na 1783. Hij trouwt met Cornelia de Bruijn.
Op 28 mei 1750 laten zij in Made Drimmelen een tweeling RK dopen genaamd Franciscus en Bernardus, getuigen Anna Vroliken en Wilhelmus Vos en Adrianus Vos.
De familie De Bruijn uit Capelle is gereformeerd, dus de enige mogelijkheid is dat Jan uit een katholiekefamilie komt.
Mijn conclusie is dat ondanks het feit dat ik niet de doop in Geertruidenberg kan vinden, de volgende ouders juist moeten zijn, zeker gezien de namen van de kinderen van Jan en de doopgetuigen:

VOS, Lambertus. Overleden na 1712. Ondertrouw 20 maart, trouwt te Geertruidenberg 4 april 1695 op zegel: jm van Breda, ruijter onder de compagnie van de heer Ritmeester Guerrie onder Regiment van de heer Marquis de Mompoullian, in garnizoen alhier, met Cornelia de Hoog, jd alhier geboren en woonachtig.
Trouwt voor de kerk R.K.: 14 april 1695 Lambertus Vos en Cornelia de Hoogh, testes Theodorus van Besoijen en Arnoldus Verkerck met DE HOOGH, Cornelia, gedoopt RK 16 januari 1671 Geertruidenberg,overleden na december 1712.
Zij is een dochter van Joannes de Hoogh en Adriana Jans Biestraten.
Zoon Wilhelmus/Gulielmus Vos, ged. RK 30 maart 1702 te Geertruidenberg.Dochter Christina Vos wordt RK gedoopt 4 december 1712 te Geertruidenberg, getuigen Anna de Hoogh en Franciscus Vos.

Kan het zo zijn dat uit één gezin kinderen RK en NG gedoopt werden, het lijkt me nml sterk dat er in dezelfde periode zowel op Hooge Zwaluwe als op Made/Drimmelen personen met dezelfde namen voorkomen die dan ook nog eens hun kinderen hetzelfde vernoemen.

met vriendelijke groet,

Cor
Antwoord
Thanks given by:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)